Mineraalplaadid

    Mineraalplaadid on kaasaegne isolatsioonimaterjal, mis põhineb erinevat tüüpi mineraalkiududel ja täiteainetel. Lehed on kalandreeritud korralikult valitud segust, mis sisaldab: basaltkiude, wollastoniiti, mineraalvilla, kaltsiumsilikaati, ränidioksiidi ja keraamilisi kiude. Mineraalpapi lehti iseloomustab hea soojustakistus ja madal soojusjuhtivus. Lisaks on lehtedel vastavad mehaanilised omadused, mis hõlbustavad nende montaaži ja eemaldamist ning keerukate kujundite ja täpsete servade lõikamist.

     

     

    Omadused ja eelised

    Mineraalplaate on lihtne ja ohutu kasutada. Valmis elemente, seibe ja tihendeid saab lõigata tüüpiliste metalli või puidu jaoks mõeldud masinate ja tööriistadega. Isolteki lehtede olulisemad eelised on järgmised:
    • Tuleohutus – euroklass A1 ja süttimatus vastavalt EN13501 standard.
    • Lihtne paigaldada, neid saab peale kanda ja märjana vormituna säilitavad nad oma täisväärtuslikkuse tugevus pärast kuivatamist.
    • Lai töötemperatuuride vahemik ja kõrge vastupidavus termilistele šokkidele.
    • Head isolatsiooniomadused kui ka vastupidavus elektrikaarele.
    • Kõrge kokkusurutavus ja elastsus taastumine vastavalt 40/20%.

     

    Mineraalplaadide tüübid

    Mineraalplaate saab toota erinevates värvides ja variantides. Lisaks saab selle katta hüdrofoobse kihiga, mis on sageli vajalik induktsioonahjudes või elektriseadmetes. Kvaliteedinõuetest ja töötemperatuuridest tulenevalt on Isolteki lehti kolme põhitüüpi:

    • Isoltek 800 – need lehed on valge või halli värvi madalamate temperatuuride jaoks. Lehed on valmistatud ökonoomsest mineraalist
      vill basaltkiudude ja mineraalsete täiteainete lisamisega.
    • Isoltek 1000 – beeži või halli värvi universaalsed mineraallehed. Lehed on valmistatud wollastoniidil ja kaltsiumsilikaadil põhinevate mineraalkiudude segust, millel on sobiv mehaaniline tugevus ja soojustakistus 1000°C tasemel. Seda tüüpi freesplaat on mõeldud täpse kujuga tihendeid ja elemente tootvate töökodade vajadusteks. Need lehed ei tolmu ja neid saab kergesti lõigata, põhjustamata masinate ja tööriistade liigset kulumist. See materjal ühendab materjali madala maksumuse lõigatud elementide ettevalmistamise ja kokkupanemise lihtsusega.
    • Isoltek 1200 – roosa värvi mineraallehed, valmistatud alumiiniumoksiidsilikaatidest ja keraamilisest kiust. Tänu kõrgele soojustakisusele ja võimele omandada märjana soovitud kuju, on see metallurgilistes protsessides ja valukodades kõige sagedamini kasutatav materjal.

     

    Kasutusvaldkonnad

    Mineraalplaadid on ökonoomne asbestivaba isolatsioonimaterjal, millel on lai kasutusala paljudes tööstusharudes. Peamiselt kasutatakse mineraalplaate tihendus- ja isolatsioonimaterjalina. Peamised kasutusalad on: metallurgia, valukoda, energeetika, masina- ja tsemenditööstus, ehitus- ja sanitaarkeraamikatehased, klaasi-, portselani- ja keraamikatoodete tootmine.