Termika kuumakindel plaadid

    Termika lehed

    Termika tihenduslehed on valmistatud laminaadist, mis koosneb mitmest kihist vilgukivist, mis on tugevdatud spetsiaalse kõrge soojustakistusega sideainega. Lehtede valmistamisel kasutatakse spetsiaalset kuldset värvi magneesiumfllogopiidi vilgukivi. See tooraine vastab kõrgetele nõuetele mehaanilise tugevuse, termilise stabiilsuse ja keemilise vastupidavuse osas. Tugevuse parameetrite suurendamiseks immutatakse vilgukivist lehed ja tugevdatakse kvartskiust või kuumakindlast terasest vahetükkidega.

     

    Omadused ja parameetrid

    Vilgukivi on pehme kihilise struktuuriga ja oluliselt hea kuumakindlusega alumiiniumsilikaadi vorm. Painduvad vilgukivilehed säilitavad kristalse vilgukivi põhiomadused. Tänu sellele on vilgukivi baasil tihendid dielektriliste ja kleepumisvastaste omadustega, vastupidavad vananemisele, temperatuurile ja keemilistele mõjudele. Vilgukivist lehed püsivad pikka aega painduvad ja suletavad ning ei lagune isegi tugevate oksüdeerijate ja üle 900°C temperatuuride mõjul. Selle materjali kõige olulisemate eeliste hulgas tuleks rõhutada:

    • Kõrge töötemperatuur ja vastupidavus termilisele šokile.
    • Keemiline vastupidavus kogu vahemikus 0-14 pH, kuid välja arvatud freoonid ja väävelhappe lahused.
    • Hea stressi leevendamine ja kõrge elastsuse taastumine.
    • Vastupidav vananemisele, oksüdatsioonile, osoonile ja UV-kiirgusele.
    • Suurepärased dielektrilised omadused, tugevus kuni 15 kV/mm.
    • Tuleohutus, Euroklass A1 ja mittesüttivus vastavalt EN13501 standardile.

     

    Tüübid

    • Termika R – see on laminaadi kujul tihend, mis on tugevdatud terasest vahetükiga paksusega 1,5-5 mm. Spetsiaalsest austeniitsest 316L terasest vahetükk hõlbustab suure läbimõõduga viimistletud tihendite lõikamist CNC plotteriga ja nende järgnevat montaaži. Termika R tihendeid saab toota ka stantsimise tehnika.
    • Termika S – see on painduv vilgukivi leht, mis on tugevdatud sideainega 10% siloksaani lisandina. Materjali paksusega 0,5 kuni 3 mm saab kasutada nii tihendite lõikamiseks kui ka elektriisolatsiooniks.
    • Termika SWG – see on kvartskiududega tugevdatud vilgukivi teip, mis on mõeldud SWG spiraaltihendite tootmiseks. Lindi paksus on 0,5 mm, laius 5,5-8 mm ja rulli pikkus 50 m.

    Kasutusalad

    Termika on spetsiaalselt kõrgtemperatuuriliste tihendite, SWG spiraaltihendite ja kammprofiiltihendite tootmiseks loodud materjal. Termika lehed ja teibid on ideaalne komponent kõrgete nõuete ja töökindlusega tihendite tootmiseks. Pealegi on see materjal, mida on lihtne kasutada ja vormida ning mis ei kujuta endast erilisi ohte ega korrosiooniohtu.